اولين همايش ملی کارآفرينی و کسب و کار زنان- اخبار کنفرانس
پیش نشست واکاوی ابعاد اشتغال زنان از سوی اساتید محترم گروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/8/1 | 

پیش نشست واکاوی ابعاد اشتغال زنان از سوی اساتید محترم گروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. 


پیش نشست واکاوی ابعاد اشتغال زنان به همت دبیرخانه اولین همایش ملی کارآفرینی و کسب‌ و کار زنان و انجمن علمی ـ دانشجویی مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس در روز دوشنبه، سی‌ام مهر ماه ۱۴۰۳ در سالن شهید گمنام دانشکده علوم انسانی برگزار شد.
 در این نشست اساتید گروه مطالعات زنان در سه محور موضوعات خود را ارائه کردند.
در بخش نخست، خانم دکتر نهله غروی به ارائه‌ی موضوع زنان کارآفرین در صدر اسلام پرداختند. ایشان کارآفرینی اجتماعی را خلق راه‌حل‌های خلاقانه برای مسائل اجتماعی عنوان کردند. در ادامه با اشاره به انواع کارآفرینی گفتند ارائه مطالب آموزشی و آنچه که یک زن برای خانواده خودش تولید می‌کند نیز نوعی کارآفرینی است.
دکتر غروی با اشاره به بانوان کارآفرین در صدر اسلام همچون حضرت خدیجه و بانوانی که راویان احادیث پیامبر بودند، یادآور شدند که ارائه احادیث از این منظر که نیاز جامعه را برطرف می‌کند نوعی کارآفرینی به حساب می‌آید.
در بخش دوم، خانم دکتر حمیده طائب در ارائه‌ی خود به بررسی موضوع فرهنگ و اشتغال زنان پرداختند. ایشان ضمن تاکید بر اینکه کارآفرینی زنان مقوله مهمی است و حضور زنان در این عرصه ضرورت دارد، به این نکته اشاره کردند که کسب و کار زنان از منظر تاثیراتی که بر خانواده دارد حتما باید بررسی شود.
ایشان در ادامه به طرح برخی از مواردی که می‌توانند موجب افزایش انگیزه‌ی حضور زنان در عرصه‌ی کارآفرینی شود پرداختند که از جمله آن‌ها وجود جنگ اقتصادی در جامعه است و بر این مسئله تاکید داشتند که نباید به این عرصه تک جنسیتی نگاه شود و حتما باید به نقش مهم زنان در این کارزار توجه شود. همچنین به نقش موارد دیگری مانند افزایش اوقات فراغت زنان، افزایش فرهنگ مصرف‌گرایی و ... اشاره کردند.
دکتر طائب با اشاره به اینکه کارآفرینی زنان موضوع تازه‌ای نیست و در گذشته نیز زنان ما کارآفرین بودند بیان کردند در یک بازه زمانی هم‌زمان با تغییراتی مانند بحث تولید انبوه و جداشدن فضای کار از خانه و جایگزین شدن خانواده گسترده با خانواده هسته‌ای، کارآفرینی زنان بسیار محدود شد و الآن برای بازگرداندن این امر به جامعه نیاز به کار فرهنگی است.
ایشان با بیان لزوم انجام مطالعات کیفی و انجام کار فرهنگی به این نکته اشاره کردند که در این موضوع باید همه‌ی جوانب و همه‌ی تعاملات زنان دیده شود و دادن یک نسخه واحد کار اشتباهی است و برای پیش برد هرچه بهتر این امر مهم وجود یک بسته فرهنگی در کنار این امر می‌تواند بسیار مفید باشد.
در بخش سوم، خانم دکتر مریم جمالی به بررسی موضوع اشتغال زنان از منظر حقوق پرداختند.
ایشان فرمودند از منظر فقهی و حقوقی اصل بر جواز اشتغال زنان است و منعی برای اشتغال زنان از این بابت وجود ندارد. ایشان فرمودند با این وجود یک امر مهم این است که مخصوصا در جوامع صنعتی فقط خود شخص زن در نظر گرفته شده ‌است و این تأکید بیش از اندازه موجب نادیده گرفته شدن خانواده و آسیب به آن شده است.
ایشان فرمودند در فقه اسلام برای صدمه ندیدن خانواده تبصره‌ی اذن همسر گذاشته شده که این تبصره در صورت رعایت عقل و عرف موجب جلوگیری از آسیب به خانواده می‌شود.
دکتر جمالی فرمودند، اشتغال زنان مهم است اما باید مصلحت خانواده در این امر دیده شود که این نیازمند کار فرهنگی است و استفاده از فقه و حقوق ما در این عرصه می‌تواند کارآمد واقع شود.
در ادامه حضار به بیان نکات و سوالات خود در زمینه کارآفرینی و اشتغال زنان پرداختند.


 

نشانی مطلب در وبگاه اولين همايش ملی کارآفرينی و کسب و کار زنان:
http://zanankarafarin.modares.ac.ir/find-1.56.60.fa.html
برگشت به اصل مطلب